onze oudervereniging - waar we voor staan

Doel

Wij zijn een vereniging van ouders die samen met de directie en enkele leerkrachten regelmatig bijeenkomen en via een actieve inbreng de werking rond de school helpen opbouwen. We trachten van elke klas een aantal ouders in onze oudervereniging te hebben. Alle ouders kunnen deelnemen aan de vergaderingen. Tijdens de vergaderingen wisselen we ideeën uit, zoeken we naar oplossingen of werken we activiteiten uit.

Hoe gebeurt dit?

We komen ongeveer één maal per maand samen om de agendapunten te bespreken We starten telkens rond 20 uur. Wil je eens komen kijken en luisteren om te ontdekken of de oudervereniging je wel ligt? Iedereen is van harte welkom, zowel vaders als moeders! We komen samen in de school of bij één van de ouders thuis.

Financieel duwen.

De oudervereniging geeft de school een financieel duwtje in de rug door de organisatie van de mattetaartenverkoop, de fietstocht, de brunch en het schoolfeest. Hiermee helpen we de school met het financieren van o.m. de schooluitstappen, de aankoop van nieuwe speeltuigen, ... De inkomsten van de oudervereniging bestaan uit: subsidies van de gemeente en inkomsten uit eigen activiteiten. In overleg wordt beslist aan welke projecten het geld besteed wordt. Zo betaalt de oudervereniging soms een deel van de kosten van het bezoek aan musea, theater, muziek- en sportactiviteiten, schoolreizen, … In de voorbije maanden sprak de oudervereniging zijn spaarpotje aan voor de aankoop van onder andere speelbanken.

Andere activiteiten.
  • organisatie van infoavonden met thema' s die aansluiten bij de leefwereld van onze kinderen en de school (suggesties zijn welkom);
  • fruitmiddagen in de school (de oudervereniging trakteert af en toe met vers fruit);
  • praktische hulp bij schoolactiviteiten.

Leden van onze oudervereniging.

Voor meer informatie kan je steeds bij één van de leden van de oudervereniging terecht. Via oudervereniging.lovendegem@gmail.com of gsm 0475 25 42 12 (Jan Gijbels) kan je al je vragen en suggesties kwijt. Of kom eens langs op de volgende vergadering ...

Geen opmerkingen: