mattetaarten

Opnieuw tijd voor één van onze ijzersterke tradities.
Pak vast die keukenschort en laat je gaan.

Breng melk aan de kook en giet er vervolgens karnemelk bij. Het begint bijna onmiddellijk te stremmen: je krijgt geen dikke bal maar allemaal kleine korreltjes. Dit giet je door een handdoek en laat het een nachtje uitlekken. dan heb je die dikke bal 'matten'. Haal het stremsel eruit en laat uitlekken. Laat de melk rusten. Roer de helft van de suiker , cocospoeder , de essence, amandelpoeder en de eierdooiers door het stremsel. Klop de eiwitten stijf met de overgebleven suiker en meng ze ook onder het stremsel. Vul ingevette vormpjes met bladerdeeg en vul ze met het mengsel. Leg daarop nog een velletje bladerdeeg. Kleef ze goed dicht en bestrijk met eigeel. Prik wat gaatjes bovenaan en laat ze 30 minuten rusten. Bak ze 30 minuten op 200°. (bron: www.kookjijook.nl)

Het kan ook dit jaar eenvoudiger. En dat voor een prijs van 1,5o €. Hou de boekentas van je
kind(eren) in de gaten en geef je bestelling door voor 13 februari. De mattetaarten krijg je op 20 februari. Zin om te bestellen?

Geen opmerkingen: