in vogelvlucht door onze werkvergadering van 5 maart

Het eerste deel van onze bijeenkomst was samen met directie en leerkrachten.

De school staat meer en meer stil bij de veiligheid rond de school. We besluiten om een werkgroepje op te starten om te bekijken hoe we fietspooling kunnen organiseren om onze kinderen van en naar school te begeleiden. Laat weten als je interesse hebt om hieraan mee te werken. We steken alvast ook ons licht op bij de gemeente. Als ouder kan je het alvast mee veilig maken door juist gebruik te maken van de kiss & ride strook!

Tijdens de week van 30 maart tot 3 april wordt er een heuse beweegweek voor de klassen van 4, 5 en 6 in elkaar gebokst. Onze oudervereniging sprak onze burgemeester aan en slaagde er in om voor de Lovendegemse scholen budget te krijgen die ons in staat stelt om één week alle aandacht op bewegen te leggen. We zoeken nog helpende handen. Jou.

  • een reizende beweegtentoonstelling (die tijdens de paasvakantie door alle Lovendegemenaars vrij te bezoeken is)
  • een sportdag
  • een fietstocht naar het Leen
  • ..

En verder maakten we bijkomende afspraken om een knus prieeltje op de speelplaats te bouwen en een groot krijtbord te voorzien. En dit allemaal nog dit schooljaar. Beloofd.

Helpen gaan we ook doen op het schoolfeest. 16 mei. Kom. Want het hoort er goed, zeer goed uit!

De fruitdagen op woensdag worden positief geëvalueerd. Het juiste fruit wordt voorzien en de kleintjes worden zoveel mogelijk geholpen.

Nadien boksten we nog de paaseierenraap ineen. 4 april is het zover. Eieren sowieso. Maar ook kindertheater van hoog niveau. Acaboe brengt Marc De Bel tot leven.

We zetten ook de eerste stappen om in september 2009 een info-avond mee vorm te geven rond emoties bij kinderen 'luister nu eens naar mij'. Door Lut Celie. Samen met oa de Gezinsbond.

Geen opmerkingen: